U luistert live en online naar Foute muziek radio

Mensen die Foute muziek beluisterden waren ook geïnteresseerd in

Meer informatie over Foute muziek

Hans van Kooten initiatiefnemer achter Foute Muziek Radio (FMR) was groot fan van de zeezenders Radio Veronica, Radio Noordzee en later vooral van de Belgische zeezender Radio Mi Amigo.

Hij heeft (onder de naam Hans van der Ven) veel programma's gepresenteerd op allerlei Vlaamse radiostations en programma's gemaakt voor de zeezender Radio Monique. Hans maakt sinds de midden jaren 70 radio en heeft in 1980 in Itali├ź ook meegewerkt aan het radio project Radio Europa 80. Na jaren voor allerlei lokale omroepen actief te zijn geweest is hij in 2011 gestart met het internet station Foute Muziek Radio.

Wat is nu eigenlijk Foute Muziek?

Met foute muziek wordt over het algemeen muziek bedoeld waar je je voor zou moeten schamen om het te draaien, muziek die je eigenlijk niet goed zou mogen vinden, maar het dan toch eigenlijk wel is. Dit kan voor iedereen een andere betekenis hebben. Wat het dus precies inhoud kan dus niet bepaald worden en daar sluiten wij ons bij aan. Het woord "fout" houdt in dat het een aanduiding is voor een bepaald genre muziek net zoals disco, house of hardrock en dat vind je aangenaam of niet. Af en toe zitten er nummers tussen die veel te goed zijn om fout genoemd te worden, maar die draaien we dan stiekem toch en dat is dan ook weer een beetje fout :-)

Veel hits die als "fout" worden aanschouwd zijn Nederlands/Vlaams-, Frans-, Italiaans-, Duitstalige-, swingende disco- en fuifnummers. De gouden tijden van radio beleef je nog eens met muziek uit de jaren 50, 60, 70, 80 maar ook hoor je bij ons muziek uit de jaren 90, 00, en uit de hitparades van vandaag met een vleugje country.

De artiesten die je op Foute Muziek Radio te horen krijgt zijn o.a. Frans Bauer, Dolly Dots, Donna Summer, Dana Winner, Eruption, Rocco Granata, Elton John, Heintje, ...